Переглянути за

ТРОДАТ-Україна відновлює постачання негативної плівки IDEAL

Плівка IDEAL AQ-912 є витратним матеріалом торгової марки IDEAL для виготовлення печаток та штампів з фотополімеру контактним способом.
Не дивлячись на перехід більшості лазерно-граверних майстерень на виготовлення кліше зі спеціальних видів гуми (вони відрізняються для різних типів поверхонь – скло, бетон, папір і т.д., та основ фарби – вода, спирт, масло і т.д.) , полімерна технологія виробництва ще користується досить великою популярністю. До її переваг слід віднести однаковий час засвічення як одного кліше, так і всієї предметної поверхні. Також не потрібні системи очищення повітря від пилу та диму при різанні гуми.
Однак у цього способу є і свої особливості: наявність експокамери з УФ-випромінюванням, додаткові компоненти для промивання та закріплення суміші і т.д.

В даному випадку печатка виготовляються контактним способом:

  • на матовій плівці (ми рекомендуємо кальку IDEAL Vellum) звичайним лазерним принтером роздруковується позитив-макет,
  • його обробляють затемнювачем зображення DENSITY TONER для додання більшої контрастності та оптичної щільності.

Примітка. Це наполегливо рекомендується робити, якщо порошок в картриджі лазерного принтеру добігає кінця та може нерівномірно заповнювати лист або він був перезаправлений і порошок дає швидше сіре зображення, ніж чорне.

  • роздруківку поєднують з негативною плівкою та піддають УФ-опроміненню (~ 5 хвилин),
  • потім йде промивання активатором для негативної плівки IDEAL AQ-ACTIVATOR.

Примітка. Активатор рівномірно наноситься на плівку та залишається ~ на 1 хвилину. Після цього обережно протираєте плівку м’якою губкою та промиваєте у проточній воді. Негатив сушиться паперовим безворсовим рушником.

В результаті у Вас на руках ідеально чорний негатив.
Орієнтовні витрати: 35 стандартних круглих печаток 40 мм на 1 аркуш А4.
В упаковці 50 листів.